Terveyttä avannostarit_up_web.jpg

Aloitin avantouinnin kolme vuotta sitten, kun minulla todettiin nivelrikko, joka oli varsin kivulias. Rohkeasti syöksyin avantoon keskitalven kovilla pakkasilla tammikuussa ollessani kuntoutuksessa Savonlinnan Casinolla. Kokemus oli karmaiseva mutta jatkoin sitkeästi sen voimalla, että luin netistä sen todella auttavan särkyihin. Ja tepsihän se! Sen jälkeen olen säännöllisesti harrastanut avantouintia. Kolmen sekunnin dippaus on vaihtunut 30 sekunnin uintipyrähdykseen. Kivunhallinnan lisäksi siitä saa pirteyttä päivään. Ehdottoman hyvä puoli kiireiselle työläiselle on myös se, että se vie aikaa kaikkine puheineen vain vartin verran :D Nivelrikko ei ole avantouintia säikähtänyt vaan jatkaa etenemistään, mutta toimintakyky on avantouinnin ansiosta parantunut. Usein suunnistankin avannosta suoraan kohti uimahallia.
Kati

Olen sairastanut n. 40 vuotta nivelpsoriasista ja n. 20 vuotta fibromyalgiaa. Kaikkina näinä vuosina olen joutunut syömään paljon lääkkeitä. Molemmat sairauteni ovat hyvin aaltoilevia. Minulla on ollut joskus jaksoja, että olen ollut lähes liikuntakyvytön, välillä on ollut jopa jokseenkin oireettomia kausia.
Olen aina pitänyt kovasti uimisesta ja reilut kymmenen vuotta sitten jatkoin kesän jälkeen uimista pitkälle syksyyn. Siitä olikin sitten helppo siirtyä talven tullen jatkamaan uintia myös avannossa.
Viimeiset vuodet olen käynyt kesät-talvet aamuisin uimassa lähes päivittäin.  Avantouinnin ansiosta niveljäykkyydet, kivut ja säryt ovat, elleivät ihan kokonaan pois, niin ainakin huomattavasti vähentyneet. Avannossa pulahtaminen antaa lisää energiaa päivän touhuihin ja yötkin nukuttaa paremmin. Joskus on mennyt kuukausia, että en ole tarvinnut särkylääkkeitä.  Sen uskon olevan avantouinnin ansiota.
Pirjo 

Lue lisää avantouimarien kertomuksia.